Menü

Hakkımızda - Üyelik Sözleşmesi - Çerez Politikası - Gizlilik Politikası - KVKK Aydınlatma Metni

Bebeğinizin Doğum Çantasında Neler Olmalı?24/01/2023

Listiyo Editörü Kübra Köroğlu Kübra Köroğlu

Bebeğiniz için doğum çantası hazırlamak, hem doğuma hem de beklenmedik bir duruma hazırlıksız yakalanmamanızı sağlar. Acil bir doğum durumunda, hazırlıklı olmak, bebeğin ve annenin ihtiyaçlarını karşılamak açısından önemlidir. Yazımızı okuyarak ikisinin de konforu ve sağlığı için gerekli malzemelerin bulunduğu bir çantayı kolaylıkla hazırlayabilirsiniz.

Bebeğinizin Doğum Çantasında Neler Olmalı?

Doğum çantası hazırlamak, doğuma hazırlanmanın önemli bir parçasıdır. Bunun için yeterince zaman ayırmalısınız. Sonuçta muhtemelen hayatınızın en önemli yolculuğunun başlangıcı için bir çanta hazırlıyorsunuz: Anne olmak…

Özellikle ilk çocuğunuza hamileyseniz çantanızı toplamakta zorlanabilirsiniz. Çünkü sizi tam olarak neyin beklediğini bilmiyorsunuz! Panik yapmayın, bu yazımızda doğum çantanızda yenidoğanınızın tüm ihtiyaçlarını kapsayan bir liste veriyor olacağız.

Doğum Çantası Ne Zaman Hazırlanmalı?

Doğumun tam olarak ne zaman başlayacağını kimse bilemez. Bu nedenle doğum çantanızı hazırlamak için fazla beklemeyin; doğum sancıları başladıktan sonra heyecan içinde her şeyi düşünmekte zorlanacaksınız. Öte yandan, çantanız beklenen doğum tarihinden birkaç hafta önce hazır olursa bu, üzerinizde sakinleştirici bir etki de yaratacaktır. 

Bununla birlikte tarih vermek gerekirse, bazı bebeklerin biraz acelesi olabileceğini varsayarak, çantanızı beklenen tarihten yaklaşık dört ila altı hafta önce toplamanız önerilir. Bu nedenle çantanızı, hamileliğinizin 34. ila 36. haftaları arasında toparlamaya başlamanız gerekir.

Önerimiz iki çanta hazırlamanız. Biri doğum için, diğeri ise doğum sonrası hastanede geçirebileceğiniz süre için. 

Doğum İçin En Uygun Çanta Hangisidir?

Doğum çantasının, hem eşyalarınızı hem de yenidoğan bebeğinizin kıyafetlerini alması gerekir. Bu nedenle çanta çok küçük olmamalıdır. Bununla birlikte, çok büyük olan çantalar da pratik değildir. Bu nedenle, yaklaşık 30 ila 35 litre hacme sahip orta boy bir seyahat çantası öneriyoruz.

Doğum çantası olarak seyahat çantası kullanabilirsiniz. Buna iyi bir alternatif olarak tekerlekli çanta da kullanabilirsiniz. Entegre tekerlekleri olan çantalar oldukça yararlı olacaktır. Doğum genellikle planlara göre başlamadığı için hastaneye tek başınıza gitmeniz gerekebileceğini unutmayın. Böyle bir durumda çantanızı yardım almadan taşıyabilmelisiniz. Tekerlikli bir valizinin taşınması, sürüklenebildiği için çok daha kolaydır. Enerjinizi doğuma saklamalısınız!

Bebeğinizin Nelere İhtiyacı Olacak? 

İlk kez kucağınıza alacağınız bebeğiniz için gerekenleri listeledik. Önerilerimizden en az 2 veya 3’er tane almayı unutmayın. Giysiler için en iyi materyal %100 pamuktur. Ayrıca mendil ve bez gibi ürünleri parfümsüz seçeneklerden almalısınız. Bebeğinizin en çok sizin kokunuza ihtiyacı olacak!

  1. Uzun ve kısa kollu tulum: Düğmelerini önden açıp kapatabileceğiniz tulumlar olmalı.
  2. Çoraplar, eldivenler ve şapka: Yenidogan bebeginiz düzgün ve sıcak bir şekilde sarılmalı. Kış için sıcak tutan, yaz için ise güneş ışığından koruyup serin tutacak kumaşları tercih etmelisiniz.
  3. Eve dönüş kıyafetleri: Eve dönüşte bebeğinizi sarmak için giydiği kıyafetlere ek olarak yanınıza bir battaniye almanız önerilir.
  4. Bebek bezleri: Bezleri hastanede de bulabilirsiniz ancak özellikle eve dönüş yolculuğu için yanınızda fazladan birkaç yenidoğan bezi bulundurmalısınız.
  5. Bebek mendilleri: Mendiller eksik olmamalı. Parfümsüz ve boyasız mendilleri tercih etmelisiniz.
  6. Kusma örtüsü: Emzirirken oluşabilecek tatlı kazalar için bebeğinize saracağınız bu özel örtüler üstünüzün temiz kalmasını sağlayacaktır.
  7. Kapaklı taşıma sepeti ve araba koltuğu: Bebeğinizi kucağınızdan ayırmak istemeyebilirsiniz ancak güvenlik için üstü örtülebilen bir taşıma sepeti almanız ve arabada güvenle durması için araba koltuğu taktırmanız oldukça önemlidir.

 

Editör: Ceren Obolenskiy

 

Ürün Detayları